Het zijn de kleine dingen die ertoe doen...

Ze was oud alleen en had moeite om haar sleutel in het sleutelgat te steken. “Lukt het mevrouw?” Met een verbaasde blik kijkt ze op. “Ja hoor, je moet alleen wel de goede sleutel in het gat steken. Misschien is deze van de achterdeur”, mompelt ze terwijl ze een andere sleutel pakt.

“Als ik u moet helpen zeg het maar hoor”, zeg ik nog. Dan kijkt ze weer op: “vroeger toen mijn man nog leefde had ik ook wel eens dat ik de sleutel vergat.” Haar ogen twinkelen als ze het over hem heeft. “Hij brak dan gewoon het raampje, dat repareren we later wel weer zei hij dan. Maar toen hij was overleden en ik was mijn sleutel vergeten belde ik de slotenmaker. Dat koste op die zondag wel €125!”

“Wat een geld, hé”, reageer ik, “Zal ik het proberen?” Ze kijkt naar de sleutel. “Nee, dat hoeft niet. Ik heb gewoon de verkeerde sleutel. Deze is vast van de achterdeur.”

“Oké ,dan loop ik verder. Als u toch hulp nodig hebt roep maar. Ik ga toch niet zo snel met de kleine aan mijn hand en de kinderwagen.” Ze zei dat ze dat zal doen. Later als ik omkijk, zie ik haar om het huis lopen naar de achterdeur.

Mijn dochter vraagt aan mij: “Mama, waarom heb je met die vrouw gepraat?” Ik zeg tegen haar: “Omdat als je iemand kan helpen, je dat altijd moet doen. Daar wordt die persoon blij van, maar jij ook.” Ik zie haar even nadenken over wat ik zeg. “Maar mama je weet helemaal de naam niet van die mevrouw.”

“Nee lieverd”, zeg ik, “Maar je hoeft niet iemand te kennen om lief te zijn voor een ander. Ze is het met me eens en voldaan lopen we verder naar de supermarkt.

Een kleine daad uit goede wil doet wonderen

Je hoeft niet iets grootst te doen om een ander mens te helpen. Wat geluk nu echt leuk maakt, is dat je het kunt delen met anderen. Laat je brein geen overuren maken, maar kies gewoon een klein gebaar. Geef een complimentje, lach naar iemand waarvan je denkt dat die het kan gebruiken, bied aan om op te passen., drink een kopje thee met iemand die je lang niet hebt gesproken, dans in de regen en trek iemand mee en ga zo maar door. Maar doe het gewoon!

 

 Wat muziek ter inspiratie

Gratis sessie om kennis te maken

Vraag je wel eens af wat er nodig is om meer energie en passie uit het leven te halen, zodat je een fantastisch leven kunt leiden? In een gratis kennismakingssessie kijk ik graag samen met jou naar wat we voor elkaar kunnen betekenen.

We kijken naar je huidige situatie en welke doelstellingen je wilt behalen om het leven een boost te geven. Dit zetten we om in concrete stappen als we samen aan de slag gaan.