Ga er vandaag voor. Doe waar je blij van wordt.

Twee weken lag ik op de bank en kon ik alleen maar huilen. Het hoogtepunt van mijn burn-out of volgens anderen ook wel het dieptepunt. Ik vond het zo verschrikkelijk erg dat ik of “all people“ niet meer kon. Dat ik niet eens die 25% kon werken, wat een enorme afgang!!

Ik was altijd diegene die door zou zetten. Anderen konden het toch ook, waarom ik dan niet? Ik had het beeld van mezelf als een keiharde zakenvrouw. Dat doel moest en zou ik nastreven. Al het andere was per definitie niet goed genoeg.

Ze zeggen weleens dat je na een burn-out nooit meer helemaal terugkomt naar hoe je daarvoor was. Ik vraag me ook af: ‘Waarom zou je willen?’. Dat wat je vroeger deed, maakte toch juist dat je er zo diep in kwam. Het is echt niet fijn om jezelf steeds verder te zien afglijden. Helemaal niet als je er daarna op terugkijkt.

 

Even weer die diepte in

Ik ging een nieuwe weg in. Wilde graag beter voor mezelf zorgen en daarmee anderen inspireren om dat ook te doen. Maar soms als ik even niet oplet, val ik weer in die valkuilen. Ga ik weer even die diepte in. Ben ik weer meer met die ander bezig dan met mijzelf.

Dan komt die keiharde vrouw weer naar boven. Dwaal ik af van dat waar ik zo blij van word. Laat ik me meeslepen in al die dingen die niet belangrijk zijn: het verleden, de toekomst, die ander die niet geholpen wil worden of er nog helemaal niet klaar voor is.

 

Even stilstaan in het hier en nu

Het enige wat echt voor mij werkt, is weer even stilstaan in het hier en nu. Voelen, wat voel ik nu, wat heb ik nu nodig? Soms komt het van buitenaf. Zegt iemand iets waardoor de waarheid zo helder en duidelijk wordt. Zo bij mij ook, ze zei: “Zorg even voor jezelf, neem rust, neem een bad”. Ik zag voor mezelf: “Je bent weer even van je pad afgedwaald”.

Vandaag ga ik er weer voor. Vandaag ga ik weer aan de slag, met mezelf en graag met aandacht voor jou. Alleen is maar alleen. Laten we elkaar een handje helpen. Laten we doen waar we blij van worden. Goede keuzes maken. Eerlijk zijn naar jezelf en vooral even niet zo streng zijn.

Fijne dag!

Gratis sessie om kennis te maken

Vraag je wel eens af wat er nodig is om meer energie en passie uit het leven te halen, zodat je een fantastisch leven kunt leiden? In een gratis kennismakingssessie kijk ik graag samen met jou naar wat we voor elkaar kunnen betekenen.

We kijken naar je huidige situatie en welke doelstellingen je wilt behalen om het leven een boost te geven. Dit zetten we om in concrete stappen als we samen aan de slag gaan.