Neuro Linguïstisch Programmeren

NLP richt zich op oplossingen. Door te ervaren hoe bepalend je gedachten zijn op je gevoel en je gedrag, heb je zelf de sleutel in handen voor verandering naar een betere versie van jezelf.

Wat is neuro Linguistisch Programmeren?

Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) is een methode die je helpt te ontdekken en te begrijpen ‘hoe’ jij de dingen doet die je doet en hoe je deze (indien gewenst) kunt veranderen. Hoe reageer jij op dat wat je waarneemt en hoe zou je dat effectiever of anders kunnen doen?

Strategie voor verandering

Wij mensen hebben een perfecte strategie om te doen wat we doen. Vaak proberen we door extreme discipline dingen te veranderen die we willen veranderen. Soms met succes, maar meestal niet. Met als resultaat 20x stoppen roken, jojo’en, perfect perfectionisme of piekeren blijven volhouden. Als we willen veranderen, zullen we moeten kijken naar wat wel werkt. Binnen NLP krijg je de kans om het anders te doen en te leren op dieper niveau. Zoals Albert Einstein ooit zei: ‘ Doe wat je altijd al deed en krijg wat je altijd al kreeg’.

Neuro

Het zenuwstelstel waarmee we de wereld om ons heen waarnemen, hoe wij daar vervolgens op reageren en hoe deze via de vijf zintuigen worden verwerkt.

Linguistisch

Taal en non-verbale communicatie-systemen waarmee de zintuiglijke waarnemingen worden gecodeerd en georganiseerd en daardoor betekenis krijgen.

w

Programmeren

De vaardigheid om onze communicatie en zintuiglijke systemen zo te organiseren dat ze patronen in gedrag kunnen doorbreken en specifieke doelen en resultaten kunnen bereiken.

Krachtig en effectief voor verandering

NLP werkt krachtig en effectief voor verandering en helpt om:

  • jezelf te veranderen, je prettiger te voelen en meer in balans;
  • orde op zaken te stellen en om krachtiger te worden;
  • makkelijker samen te werken in een goede verstandhouding;
  • taal zo te gebruiken dat je goede informatie krijgt;
  • non-verbale communicatie te leren lezen en zelf te gebruiken;
  • conflicten op te lossen, stress en irritaties blijvend te verhelpen.