Het (werk)conflict 🀯

Je kent het vast wel: Het bericht komt binnen 😑

Die collega, wat heeft die nou weer? Het is nooit goed als je een berichtje van die collega krijg. Meestal is er iets niet goed, iets te zeuren. Onder de waterlijn zit er al irritatie. Hoe goed je ook soms gesprekken hebt gehad, het gevoel blijft.

Nu wordt er weer een gesprek aangevraagd. Bah, weer die negatieve lading die constant eroverheen hangt, belicht. Je bent er toch een keertje klaar mee? Hoe kan iemand zo lang, zo veel irritatie op blijven wekken? Ook vaak… Als er dan weer iets is opgeklaard, gaat het even goed, maar langzaamaan ontstaat het weer.

Spanning…

Die spanning neem je overal mee naartoe. In de onbewaakte ogenblikken houd je je bezig met het discussiΓ«ren met die collega, zonder dat die persoon er echt bij is. Urenlang kun je het gesprek keer op keer in je hoofd laten rondgaan. En je hoofd denkt ook nog dat je productief bezig bent, dat is het nare.

Later als je op een mooie wandeling of fijne fietstocht in de natuur terugkijkt, realiseer je dat je alleen maar met negatief denken bezig bent geweest. Geen moment hebt genoten.

Maar waarom is stoppen dan zo moeilijk???

Pas als je echte afleiding opzoekt in jezelf of om je heen. Je realiseert je waar je bent. Niet op kantoor, niet in dat gesprek. Maar totaal ergens anders kun je de eerste stap zetten om te stoppen met die cirkelgedachten. Ze helpen namelijk niet, om nog maar eens duidelijk te zijn.

Voor mij werkt het om echt even hardop 𝗦𝗧𝗒𝗣 πŸ›‘ te zeggen. π—žπ—Ÿπ—”π—”π—₯ 𝗑𝗨, π—›π—˜π—§ π—›π—˜π—Ÿπ—£π—§ π—‘π—œπ—žπ—¦ . Maak het beeld of de beweging die je erbij bedenkt ook maar eens kleiner. Veeg het vervolgens weg, alsof je een kruimel van tafel veegt. Het enige wat je nog hoeft te doen, is de bewuste keuze te maken waar je aan wilt denken. Bij voorkeur iets creatiefs of productiefs (lees iets wat je maakt of opbouwt).De NLP-ers onder ons herkennen dit als de SWISH.

Zo makkelijk? Ja, zo makkelijk. En het fijne is. Het werkt nu al. Je hoeft niet te oefenen.

Wil jij nou meer van dit soort tips? Kom morgen naar de NLP introductieavond. Vanaf 19.30 uur krijg jij super veel leuke tips om je mindset een positieve draai te geven. Meld je wel even aan πŸ™‚

Gratis sessie om kennis te maken

Vraag je wel eens af wat er nodig is om meer energie en passie uit het leven te halen, zodat je een fantastisch leven kunt leiden? In een gratis kennismakingssessie kijk ik graag samen met jou naar wat we voor elkaar kunnen betekenen.

We kijken naar je huidige situatie en welke doelstellingen je wilt behalen om het leven een boost te geven. Dit zetten we om in concrete stappen als we samen aan de slag gaan.