Dat doet toch iedereen?? 🤷‍♀️

Mijn coachee zit tegenover mij.

Het gaat over de volgende opdracht… Net eentje teveel waardoor hij weet dat hij het weekend weer vol door moet werken. Herstellende van een burn-out, is hij nu bezig met veranderingen in zijn leven eigen te maken. Daar is natuurlijk NLP dé tool voor.

“Iedereen werkt door tot in het weekend?” Kijkt hij mij vragend aan: “Maar als jij een nieuwe opdracht krijgt… Nog even knallen en dan maar door buiten ‘werktijden’. Dan doe je dat toch ook? Dat hoort toch bij ondernemen?”

“Geloof je echt dat iedereen dat doet? Dat als ik het ook zou doen, dat het dan normaal is?”

“Ja”, geeft hij als antwoord, “Ik kan me niet voorstellen dat als je een buffertje op zou kunnen bouwen, je dat niet zou doen.”

“En als ik je zou vertellen dat ik net een opdracht heb afgezegd, omdat het mij teveel tijd zou kosten?” Zijn ogen worden groot: “Echt? Dus dat doen mensen toch?”

“Wat mensen doen, weet ik niet”, antwoord ik, “Maar ik heb het wel gedaan. Dat vroeg je toch? Dus gaat iedereen over zijn grenzen heen qua gestelde werktijden?”

“Tja, als je het zo stelt. Niet iedereen”, geeft hij antwoord, “Ik dacht eigenlijk dat het bij ondernemerschap hoorde. Alle opdrachten aannemen.” Ik antwoord met een vraag: “Is die overtuiging niet precies die je in eerste instantie in een burn-out heeft gekregen?”

“Zo had ik er nog nooit naar gekeken, maar zeker. Ik dacht alleen dat het me later meer rust zou geven als ik meer geld op de rekening had staan.”

Dit zijn van die overtuigingen… Eigenlijk wil je meer rust, maar door de overtuiging dat een gevulde bankrekening die rust gaat brengen, zoek je juist meer de stress op.

De conclusie is, als je behoefte hebt aan meer rust, dan zul je die nu in moeten bouwen. Een plan moeten maken, grenzen moeten stellen en ook echt de dingen doen (of juist niks doen), zodat je echt meer rust krijgt. Laat je oude overtuigingen los en dan zul je echt meer rust vinden. NLP helpt en ondersteunt je daarbij.

“Blijf je doen wat je altijd deed dan krijg je wat je altijd kreeg”

Kom donderdag naar de introductieavond en ervaar wat NLP is.

Gratis sessie om kennis te maken

Vraag je wel eens af wat er nodig is om meer energie en passie uit het leven te halen, zodat je een fantastisch leven kunt leiden? In een gratis kennismakingssessie kijk ik graag samen met jou naar wat we voor elkaar kunnen betekenen.

We kijken naar je huidige situatie en welke doelstellingen je wilt behalen om het leven een boost te geven. Dit zetten we om in concrete stappen als we samen aan de slag gaan.