De grijze muis 🐭

Ze zit in de groep. Stil, op de achtergrond. Ze heeft wallen onder haar ogen en het lijkt of ze al tijden niet echt tot rust is gekomen. Als we het over communicatie gaan hebben, zwijgt ze. Ze praat niet zo makkelijk. Ik besluit haar te vragen wat haar doelen zijn. Wat wil ze graag bereiken? Wat is voor haar belangrijk?

Het blijft even stil. Maar de ervaring leert, gun mensen even de tijd om te reageren. De man naast haar wil snel iets zeggen. Hij praat graag. Ik maan hem tot stilte. Geef haar even de kans om te antwoorden. Je kunt niet voor een ander praten. Uiteindelijk zegt ze:

Ik vind het spannend om te vertellen, maar ik zou zo graag de wereld die in mij zit naar buiten durven brengen. Ik voel mij nu een grijze muis, maar in mij heb ik alle kleuren van de regenboog. Ik zou zo graag met mijn woorden die kleuren tot leven willen brengen…

Een traan rolt langzaam over haar wang. Ik zie de man naast haar aanstalten maken om te reageren. Ik hou mijn hand naar hem op en hou mijn vinger voor mijn mond. Dit is haar moment.Β  Ik vraag haar naar voren. We doen een NLP-oefening. Terug naar haar ervaringen om met haar eigen hulpmiddelen het programma op te lossen. Ze kijkt me aan als ik haar vraag wat er veranderd is.

Ze geeft aan dat ze zich vrij voelt. “Het is intens“, roept ze vol enthousiasme en met een enorme glimlach. Het mooiste moment is weken later. Ze komt de groep ingelopen. Haar lippen felrood en een lange jurk met bloemen en rode schoenen. Ik lach naar haar en vraag of ze wat wil vertellen. Zonder zich af te vragen wat ik bedoel, begint ze. Die familie BBQ waar ze zo tegenop zag… Ze vond het fantastisch. Ze heeft meer met haar neven en nichten gesproken sinds een hele lange tijd. Wat een leuke mensen zijn het toch πŸ˜‰

Ze straalt. Van grijze muis naar een trotse, prachtige pauw.

Gratis sessie om kennis te maken

Vraag je wel eens af wat er nodig is om meer energie en passie uit het leven te halen, zodat je een fantastisch leven kunt leiden? In een gratis kennismakingssessie kijk ik graag samen met jou naar wat we voor elkaar kunnen betekenen.

We kijken naar je huidige situatie en welke doelstellingen je wilt behalen om het leven een boost te geven. Dit zetten we om in concrete stappen als we samen aan de slag gaan.