Bij twijfel niet doen!

Maar wat nou als je twijfelt over grote levens vragen, vragen over wie je bent, waar je waarden liggen. Belangrijke vragen over je toekomst zoals: Wat wil ik met mijn leven? Waar sta ik voor? Vragen als ga ik voor carrière of gezin?

Je hoort het zo vaak: bij twijfel niet doen! Maar wat nou als je twijfelt over grote levensvragen, vragen over wie je bent, waar je waarden liggen. Belangrijke vragen over je toekomst zoals: Wat wil ik met mijn leven? Waar sta ik voor? Vragen als ga ik voor carrière of gezin? Of misschien specifieker: Kies ik voor vrijheid en mijn eigen bedrijf of blijf ik in zekerheid bij mijn huidige werkgever. Ga ik minder werken? Ga ik die carrière switch echt maken? Wel of niet een opleiding doen. Durf ik dat te gaan doen waar ik gelukkig van wordt? Durf ik mijn dromen te volgen?

Negatieve gedachten stroom

Vanuit ervaring weet ik wat die twijfel met je kan doen. Vooral als je op dit moment niet op het goede spoor zit. Als keuzes uit het verleden ervoor zorgen dat je nu niet durft te kiezen voor je eigen (gelukkige) toekomst. Verplichting die je jezelf oplegt zorgen ervoor dat je maar in die ene ongelukkige beslissing blijft hangen. Je blijft jezelf steeds meer negatieve gedachtes geven, die je tegenhouden om te doen wat je echt wilt. Daardoor wordt de angst om voor jezelf te kiezen steeds groter. En de tijd die je gebruikt om te piekeren, zou je die niet liever voor iets anders willen gebruiken?

In sessies die ik met mijn coachees heb merk ik dat het veelal de negatieve gedachten stroom is die hen tegenhoud te doen wat ze echt willen. Gedachtes die voortkomen uit de angst voor het onbekende. Gedachtes die stress opleveren en niet helpen in het doel wat ze willen bereiken. Vaak zijn het gedachtes die alles omvattend zijn, zoals het risico is te groot. Het kan nooit goed gaan. Wat nou als het fout gaat. Het is een te grote stap. Ik kan het niet, of ik ben het niet waard.

 

Neem ademruimte

Het helpt om inzicht te krijgen in wat je denkt en hoe groot je die gedachtes voor jezelf maakt. Zijn de gedachtes wel waar? Is het risico echt te groot, kan ik het kleiner maken. Kan ik die grote stap in kleine stapjes opdelen. Maak het overzichtelijker, kleiner en geef jezelf wat ademruimte. Het hoeft niet allemaal op dit moment!

 

Wat als ik het niet doe?

Wil je jezelf nou echt overtuigen om voor jezelf te kiezen en de twijfel achter je te laten? Vraag je dan eens af, wat nou als ik het niet doe. Wat nou als ik geen keuze maak. Wil ik echt al die uren in mijn leven bezig zijn met twijfel, of heb ik andere, leukere dingen te doen. Denk eraan, verkeerde keuzes zijn er niet. Kies je voor iets en blijkt het niet de juiste keuze? Dan heb je een mooi leermoment gehad. Heb je voor het goede gekozen, dan ziet je toekomst en het heden er een stuk positiever uit!

Gratis sessie om kennis te maken

Vraag je wel eens af wat er nodig is om meer energie en passie uit het leven te halen, zodat je een fantastisch leven kunt leiden? In een gratis kennismakingssessie kijk ik graag samen met jou naar wat we voor elkaar kunnen betekenen.

We kijken naar je huidige situatie en welke doelstellingen je wilt behalen om het leven een boost te geven. Dit zetten we om in concrete stappen als we samen aan de slag gaan.