Vijf tips voor de thuisblijvers

Benieuwd hoe jij uit die badjas van de bank komt en die dikke bak chips weg kunt leggen? Trek de gordijnen weer open en ga aan de slag met deze vijf tips.

Zit jij sinds de Lock Open (niet helemaal down, maar wel op slot) alleen nog maar in je badjas op de bank Netflix te kijken. Dikke bak chips erbij en gordijnen dicht? Grote kans dat je je niet beter gaat voelen. Vijf tips om wel positief thuis te blijven:

Volg het nieuws één keer per dag

Ben jij net zoals zovelen met je telefoon versmolten? Normaal ben je al op ieder loos moment van de dag bezig met dat ding. Maar nu de crisis is uitgebroken wil je geen nieuwtje meer missen, iedere pling pak je hem erbij en ieder momentje dat je over hebt vindt je jezelf achter dat kleine schermpje. Op zoek naar dat ene nieuwtje dat je houvast kan geven. Waarbij je het gevoel hebt dat je weer even je voeten op de grond kunt zetten en de onzekerheid wordt weggenomen.

Laat me je uit die illusie halen. Dat bericht komt niet op je telefoon. Dat zal ik uitleggen: Het moment van bevrijding van angst ga je pas vinden als jezelf tot rust komt. Vraag jezelf af; Waar ben je naar op zoek? Helpt het om ieder moment van de dag te weten welke idioot er op straat te dicht bij een ander loopt. Of hoeveel mensen er ziek zijn op welke plek in de wereld. Nee. Het gaat je pas helpen als je accepteert dat het een k periode is en je je gaat focussen op dat wat je wel kunt veranderen. Je eigen houding, gedachten en emoties.

Mijn boodschap dus: Volg het nieuws maar één keer per dag!

 

Blijf actief en gezond

Zit jij sinds de Lock Open (niet helemaal down, maar wel op slot) alleen nog maar in je badjas op de bank Netflix te kijken. Dikke bak chips erbij en gordijnen dicht? Grote kans dat je je niet beter gaat voelen. Om je goed te voelen zul je in beweging moeten komen. Kleed je aan, pak je dag en nachtritme terug en ga aan de slag. Maak een dagplanning voor jezelf en hou je daaraan. Ga sporten in je woonkamer en eet gezond. Je hebt nu geen excuus. Je zit thuis en je hebt niks te doen. Peper in je reet en gaan!!!

 

Daag jezelf uit

Wat kun jij allemaal bereiken de komende weken thuis? Stel jezelf doelen om in beweging te komen. Altijd al die (online) opleiding willen doen, misschien is nu een mooi moment. Grote kans dat je een mooie start kunt maken. Wil de komende weken die 5 kilo kwijt, nu zonder feestjes en sociale contacten is het meer dan ooit haalbaar.

Ook zakelijk kun je jezelf uitdagen. Maak een plan voor hoe nu verder. Nee de toekomst kun je niet voorspellen, maar je kunt wel scenario’s bedenken en hoe je hierop in gaat spelen. Wanneer jij nu hulpeloos gaat afwachten weet je één ding zeker. De mensen die acties paraat hebben en zich aanpassen gaan je snoeihard voorbij. Je kunt dan corona niet op de kop geven van je verlies, alleen je eigen houding.

 

Help anderen

Stel je jezelf voor over over 20 tot 50 jaar krijg je de vraag: Opa, Oma wat deden jullie in de tijd van de corona crisis. Wat wil jij dan tegen dat lieve kleine hummeltje op je schoot zeggen? Het antwoord is vast niet heel moeilijk. In een ideale wereld zou iedereen zeggen dat ze mensen hebben gered voor de dood, maar helaas is dat niet haalbaar. Wel kun je door kleine initiatieven het leven van andere mensen iets leuker maken. Neem bijvoorbeeld de tekeningen actie voor de ouderen die het nu zonder bezoek moeten doen. Of het klappen voor de zorg.

Er zit nog een groot voordeel aan het helpen van andere mensen. Namelijk dat je er zelf gelukkiger van wordt. Door andere mensen te helpen krijg je een goed gevoel, er komen gelukshormonen vrij waardoor je weer een stukje blijer door het leven kunt gaan. Win Win als je het mij vraagt.

 

Ook dit gaat weer voorbij

Na regen komt zonneschijn, we gaan elkaar weer de hand kunnen schudden en omhelzen. Heftig zoenen in een bushokje en one night stands zijn ook niet uitgesloten ?. Blijf niet hangen in negatieve gedachten, maar focus je op alles wat positief is dit moment. Onze mensen in de zorg, de Nederlandse politiek die zich van haar beste kant laat zien, mensen die elkaar helpen.

Laten we het met z’n allen doen zodat we een voorbeeld zijn voor onze kinderen en klein kinderen. We gaan de geschiedenis boeken in met z’n allen en wij definiëren of het een zwarte tijd was of een gouden. Of we er trots op kunnen zijn of dat we ons schamen. Wees krachtig met z’n allen. Ook dit gaat voorbij!

Gratis sessie om kennis te maken

Vraag je wel eens af wat er nodig is om meer energie en passie uit het leven te halen, zodat je een fantastisch leven kunt leiden? In een gratis kennismakingssessie kijk ik graag samen met jou naar wat we voor elkaar kunnen betekenen.

We kijken naar je huidige situatie en welke doelstellingen je wilt behalen om het leven een boost te geven. Dit zetten we om in concrete stappen als we samen aan de slag gaan.