fbpx

Op NLP avontuur deel 4

Maar dat wat jij doet zou ik nooit kunnen! Een paar weken terug kwam een vriendin naar me toe volledig overtuigd dat zij niet haar eigen bedrijf op kon zetten, laat staan haar eigen keuzes kon maken. Verbaast maar vooral benieuwd naar waarom ze zo over zichzelf kon denken vroeg ik haar: Hoe weet je dat? Waarop ze antwoorde. Ik kan mezelf gewoon niet voorstellen dat ik al die enorme stappen kan zetten.

Betere keuzes: Slimmer denken

De afgelopen dagen gingen over betere keuzes maken. We leren hoe we zelf betere keuzes kunnen maken. En vooral hoe we andere mensen kunnen helpen om te doen wat je wilt doen. Slimmer denken is hoe Richard dat noemt. We leren over de processen die we gebruiken om goede beslissingen te maken en deze toe te passen op de beslissingen in de toekomst.

Leren in je onderbewustzijn

Veel mensen zijn erg goed in denken. Doem denken, denken over wat ze wel of niet hadden moeten doen. Bijvoorbeeld na het eten van die enorme reep chocolade. Of als je gestopt bent met roken, maar toch ineens die sigaret in je hand hebt. Leren doen we het beste in ons onderbewustzijn. Dat is waar je de grote beslissingen kunt nemen en waar het blijft hangen!

Entrance!

Hoe ga je naar binnen in je onderbewustzijn? Entrance, oftewel in trance. Het is zo eng nog niet. Veel mensen denken dat in trance ofwel hypnose je volledige vrije wil weghaalt. Eerlijk, stiekem ben je er gewoon bij. Je geest werkt gewoon. Neem het rijden in je auto op de snelweg, heb je ooit gedacht: oeh ben ik hier al. Of het wegdromen in de les, als je leraar met een monotone stem verteld… Al die dingen (en er zijn heel veel momenten op een dag) heten Trance.

Omdat je bewustzijn even niet alleen maar aan het denken is, kun je leren. Je hebt even geen last van die overtuigingen, die gedachtes en alles wat je normaal tegen jezelf zou zeggen om je tegen te houden. Neem mij bijvoorbeeld op de foto. Ik had nooit gedacht dat ik op alleen mijn hoofd en voeten als een plank kon liggen. Toch… het bewijs is er. Volledig in trance.

En mijn vriendin dan?

Was ze een client geweest dan hadden we twee dingen kunnen doen. Mijn eerste gedachte is zeven mijls laarzen om die enorme stappen te nemen. Natuurlijk kunnen we ook kiezen om de stapjes iets kleiner te maken zodat ze gewoon kan beginnen en zichzelf kan voorstellen dat ze de stappen kan nemen.

Meld je nu aan voor het online Seminar introductie tot NLP op woensdag 24 oktober 19.30.

meld je hier aan voor het seminar

 

 

Blog artikelen

Bee Charged heeft gewerkt met...