fbpx

Geloof jij nog in sprookjes?

Afgelopen zaterdag was ik samen met mijn gezin in het sprookjesbos van de Efteling. De kinderen waren enorm aan het genieten en konden zich helemaal inleven in de sprookjes: ‘Kijk Pinokkio! Nee roodkapje ga niet naar binnen grootmoeder is een wolf! Of mijn neefje; nee ik ga het goud niet stelen, de draak is veel te eng.’ Ondanks dit genot viel het op dat veel ouders aan het klagen waren: ‘Pffff wat is het druk, die man loopt zo tegen mij aan, kun je niet uitkijken? Roken in een kinderpark, dat kan toch echt niet! Stelletje aso’s!’

Komt wijsheid echt met de jaren? Of raken we het met de jaren kwijt?

De verwondering, het inleven en het gevoel voor avontuur, wanneer zijn we dat kwijtgeraakt? En misschien belangrijker nog, hoe krijgen we het weer terug? Vanaf het moment dat we in de “echte” maatschappij stappen is ineens alles serieus. De verantwoordelijkheid, het zwart wit denken en het oordelen over onszelf en elkaar. Zou het niet veel ontspannender zijn als we dat allemaal een beetje los kunnen laten en onze verbeelding weer de vrije loop kunnen laten? Zou het niet geweldig zijn als we weer naar de grote sprookjesboom konden luisteren en intens konden genieten? Of weer konden geloven in onze dromen, zoals in de heerlijke droomvlucht?

De prins op het witte paard.

Leven in onschuld en vooral leven in het hier en nu. Kunnen spelen en kunnen genieten van wat we doen en gewoon je emotie laten zien als het even tegenzit. Echt jezelf zijn, zonder een schild en zonder een enorme muur om je heen. Zonder jezelf op de kop te zitten met gedachten als: ‘dat kan echt niet. Of wat zullen anderen wel niet van me denken?’

Denk jij nu: ‘dat lijkt me heerlijk, maar zo zit de echte wereld niet in elkaar! Ik moet verantwoordelijk zijn en daar kan ik geen plezier in beleven. Er moet nou eenmaal brood op de plank komen en dat is nou eenmaal een sleur.’ Besef dan dat het met die gedachten ook echt niet gaat lukken. Het lukt met een positieve insteek, gedachten die werken en kleine stapjes. En misschien een prins op het witte paard.

Wees je eigen held.

Probeer het eens anders te doen. Wees je eigen held, ga op de fiets naar het werk en verwonder je over de natuur. Eet die stroopwafel eens met al je zintuigen: kijk, ruik, proef, voel en verwonder. En doe eens iets totaal anders dan wat je normaal zou doen bijvoorbeeld een totaal andere stoel in de bios of doe je werk op een andere plek dan normaal. Geef het een kans en misschien krijg je wel een beetje kinderlijke onschuld terug en kun je stukje bij beetje leven in kinderlijk geluk. Een kind kan de was doen ?

Meld je nu hier aan voor de nieuwsbrief en mis nooit meer een blog 

 

Blog artikelen

Bee Charged heeft gewerkt met...